Ny video til «Nyttårslåta»

På tampen av det allerede legendarisk hårete året 2020 kommer den tidsånds-gjennomsyrede videoen til Orkesters låt om nyttår. Klokka 16:20 fredag 11 desember ble videoen publisert på youtube. Låta som heter Nok et år ble skrevet på bestilling for Nrk-programmet Karl Johan i 2014. Senere spilt inn i Dukkestudio på Saltkopp av orkesteret selv i 2017. Men i år føltes den altså enda mer aktuell enn noen gang og fikk skreddersydd ny musikkvideo.

Låta var egentlig ment å skulle nøre opp under tvilen om hvorvidt det i det hele tatt kommer enda et år, eller om verden rekker gå under før den tid. «Det kommer nok?» Teksten beskriver den kaldeste mørkeste tida, men kanskje skinner håpet igjennom, om at herfra må det gå oppover igjen. Ny start. Eller starte på´n igjen, med mer av SAMME dritten?

Mime med munnbind…er ikke no særlig, så teksten i versene ble skrevet ord for ord utapå munnbindene. Mr Orkester har allerede hatt en spillejobb der han ble bedt om å synge med munnbind. Ute i kulda ble det så mye kondens at munnbindet ble helt vått, ikke no luft kom igjennom, og det ble umulig å fortsette uten å flerre av munnbindet for i det hele tatt å få noe luft.

Mathias Langerød-Erichsen, bl.a trommis i Arnfinn Nesset og Purple X, har miksa lyden og filma og klipt videoen. Spiller også rollen som seg selv, nemlig den strenge bartenderen på No. 53 i gamlebyen, Oslo. Dette har vært et gjør-det-selv, «no-budget» prosjekt. Med seg på laget har de også hatt Tanita Aaram, som er hår- og maskedesigner. Hun har hjulpet til å lage face-mask´ene som utgjør et slags vendepunkt mot slutten av videoen. Et slags symbol for mulighetene for en fresh start. Er det mulig at dette hårete året nå snart er forbi?!

Mr Orkester har ambisjoner om å få ut denne og flere låter på spotify og andre platformer, og lover en oppsving i arbeidet med dette i det kommende året.

Av tidligere relevante videoer fra Mr Orkester kan nevnes den sprø versjon av julelåta På låven sitter nissen med spektakulær slem-nisse video:

og lockdown- og brakkesjukevideoen fra i våres:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *