UKULT

Ukult er et helt nytt godt gammaldags bænn. Ja, eller nesten to år gammalt nå da.

Vi hadde tre øvinger før vi tok med 24 låter som vi spillte på Alen (Festivalen) i skauen utafor Larvik i begynnelsen av August.

Neste bygdefest fant sted i grisebingen på Hogs, i Hobbøl i slutten av samme måned. (Bilder, video, anyone?!) Orkester spillte akustisk mårrakonsert der på tunet før han stakk og underholdte i et sekstiårslag i Son og så et tredveårslag i Oslo, og avslutta dan med konsert med Ukult tilbake igjen på Hoggivalen. That was a good run.

Deretter vare en høylytt DIY-minifestival i Sumpa i svarteste skauen utafor Oslo, på megaanlegget til Niedra, og delte også scene med Øde, dette var i siste liten før Mr. Orkester ble nødt til å dra til Mexico for noen måneder.

Kjapt etter hjemkomst tråkka vi bånn gass i en svett kåk i Oslo på en overraskelsesfest på høsten der en gang.

SÅ: hadde vi vår første ordinære spilleJOBB på standard kafe i Tønsberg 11. desember. Det ble en helaften, en haug a låter i alle fasonger, tre sett med pauser og påkrevde ekstranumre.

Jula er et høl i hukommelsen, men vi våkna til liv med to gigs på rappen i Oslo, siste helga i januar. Først på bortebane The Pub på Majorstua:

…og så mer på hjemmebane St. halvards Bistro i Gamlebyen:

Nei, faen! Vi spillte på en hippiefest på en gård oppi Rauland før det! Eller var det Aurland. Eller Aurdal? Raudal var det ikke…naboene trodde det var snøras, da vi starta å spille.

Vi spillte vel på No 53 der en gang utpå vintern der MED JON SAXOFON! (Beglomeg, Frank Znort) Og ja! Vi har så og si fortrengt at vi alle fire spillte på stengefesten, gravølet til Pokalen på Vulkan. (Alle (inkl oss) var der for den gratise alken, og musikken forstyrra liksom) Og…er ikke de fortsatt åpne a?

Dette var dan før Orkester tok seg en toogenhalvukers på Mallorca (slappa, var spillejobb. Én spillejobb) og fikk kjøpt tskjorter derfra til hele bandet og møtt opp tilbake i Oslo fortsatt full fra flyturn og varma opp med Ukult på Goon bar. Pissa i bassenget altså, før Stragglers.

 

 

 

Orkester fikk kasta en gammal bobil etter seg OG ble huka inn til en rimelig betalt spillejobb i Sverige. Kombinasjonen av dette var opphavet til den geniale ideen: putt bandet inn i bilen og dra på turné! Kalmar er jævlig langt uti gokk, og hele honoraret gikk i bensintanken.

Gatejomfrudommen til rytme- og bassdelen av bandet ble tatt i Malmø, på en hjemmelaga bass og et såvidt sammengaffateipa «trommesett». Vi tok en trall i Gøteborg også. Ble ikke millionærer da heller. Men muligvis fotografert av googlestreetview-bilen. Den kjørte ihvertfall opp gågata der vi stod og hoia og hamra.

Vi ankom Halden med bilen full av korv og bäsj og fikk vært med på oppvarminga til Tons of Rock. Det var god kok på Feelgood, noen ropte «dere skal få fitte i kveld» under gigen. Det ble bare profetisk for en tredjedel av bandet. Vi har aldri sett verken foto eller video eller hørt noe om dette showet.

Orkester kjørte vestlandet rundt med den megatørste, halvmugne gamle bobilen den sommeren, spillte her og der, og fløy hitn og ditn og spillte der også. Men var såvidt innom østpå for ny Hoggival med Ukult. Det gikk bygderykter etter gigen om at dette hadde vært den siste konserten noensinne med dette bandet. Noen sa det var den beste hittil, noen huska den ikke i det hele tatt. Eller kanskje disse var de samme.

Vi stillte også opp og spellte støvrock og gruspolka i brudekjoler og dårlig sminke alle tre under et utdrikningslag på bøgda. Vi skriver heller for lite enn for mye her og nå.

AVSPORING. Orkester tok med den himelaga bassbanjoen og dro på Nordnorgetur med en amerikansk banjofrik. (Første etappe gikk til Trondhjæm med bobilen som ble solgt der til en pønker som nå bor i den.) På deler av turen ble styrkene fordoblet med enda en banjo- og en felespeller. Sammen gikk denne banden under navnene The Stench, The Odeurs (formely known as the Stench), Jamachuch Snusandsuch, Simple Syrup String Soup og andre nye navn hver kveld, og slapp på den måten å bli berykta. Tog og haik og konserter (i tillegg til Oslo og Tønsberg,) i Trondheim, to (!!) show i Bodø og tre (!!!) i Kabelvåg. Men så bleire vel spellt no Ukule greier på No 53 igjen utpå seinhøsten eller tidligvinteren der, som en sånn støttegreie for tilrigging av øvingslokaler i Oslogate 35?

Det blei på hjemmefronten nissa litt med noen lydopptak av typen gjøresjøl. Ble de no av, da? Heller tvilsomt…

Orkester holdt ETT av to soloshow (det andre var gående, spillende med en gjeng langs gatene og inn på 31 bussen der de flytta en fest fra ca kontraskjæret og til gamlebyen) på Misfornøyelsesbaren midt i en ellers fri-periode på rekordlange nesten seks måneder. Han holdt litt på med noen solo-DIYopptak også i denne perioden. Som vi…ikke har sett…Dette var før han dro til India for å glemme seg selv.

Det skura og gikk altså en god stund før de levende gikk døde rundt igjen, men fredag den 13 april 2018 spillte Ukult i de før omtalte bråkebrakkene i Oslogate 35, som går under navnet Endless Tritonus eller Brakkesjuke, eller no.

Foreløpig siste oppstøtet fra denne gjengen fant sted på St Halvards Bistro nå i Mai.  Bassist Bekenchris rakk såvidt å legge fra seg hesjeren eller treskeren eller plogen eller møkagreipa, eller hva det nå er bønda bruker nå under våronna, og dukka opp i tide, fortsatt i kjeledressen, for å være med å gulpe opp de nærmere tredve titler som er det bandet mener det passer seg å spy ut over de fremmøtte for å kunne kalle det hele en helaften. Noen sa dette var det beste som hadde skjedd på Bistroen, men det var fyllepreik.

ukulTUR sommern tjueatten